Шахові змагання, смт Чернівці, Чернівецький район
Микола Романчук, першість з шахів, Чернівецький район

День другий.

9 лютого 2014 року о 10-00 поновилась боротьба за звання кращого шахіста Чернівецького району у 2014 році. Шахові баталії точаться не на жарт (Сочі-2014 відпочивають). Поки що, жодної нічиї. Раптово може вихопитися міцне слівце - добре, що жінок немає поруч.
Вдало підключився до боротьби з другого ігрового дня Романчук М.Н. (с.Моївка) - дві стартові перемоги. Лише йому одному не завадила суцільна ожеледиця доїхати до районного центру на змагання. Решта бажаючих вже зможуть проявити свої шахові здібності лише у наступному сезоні.
Перша втрата очок у Шаргородського А.І. - головного претендента на перемогу у турнірі.
Продовження змагань 16 лютого о 10-00.

гра в шахи, район Чернівецький
Петро Манеляк, першість з шахів Чернівецького району

День третій.

16 лютого 2014 року, ще до початку чергового туру, вирішив приєднатися до змагань ще один шахіст Чернівецького району. Це виявилось несподіванкою. Що робити?! Відмовити? Адже розпочинати боротьбу з третього ігрового дня дещо запізно. Невідомо, чи вдасться йому надолужити згаяне, ще й враховуючи збільшення загальної кількості зустрічей у цьому турнірі.
Дочекавшись кворуму (доки зберуться всі учасники змагання) і за прикладом Верховної Ради України, конституційною більшістю було ухвалено доленосне рішення про включення Дранко Івана Микитовича (с.Моївка) до складу учасників шахового турніру, а саму першість подовжити на один тиждень, до 2 березня 2014 року.
Щодо самих змагань... Триває цікава спортивна боротьба. Шахісти зіграли різну кількість партій. Втрата очок не оминула жодного гравця. Передбачити переможця поки що складно. Найцікавіше попереду.
Продовження змагань 23 лютого о 10-00.

Михайло Басенко, шахові змагання у Чернівецькому районі
Михайло Басенко, першість з шахів Чернівецького району

День четвертий.

23 лютого 2014 року - день жалоби за загиблими на Майдані у Києві. Перед початком чергового ігрового дня шахісти Чернівецького району привітали один одного з Днем захисника Вітчизни, а також вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв "Небесної сотні".
Несподівано до зали завітав активний учасник подібних турнірів минулих років Михайло Басенко. Цього року він не приєднався до змагань, адже зараз проживає за межами району і не має змоги щотижня бути присутнім на турнірі. Але певний майстер-клас від М.Басенко могли отримати всі бажаючі гравці, які були тимчасово вільні.
Щодо самої гри. Саме цього дня лідери турніру активно втрачали очки. Тому питання визначення переможця змагання відкладається на останній ігровий день. Конкурентна боротьба триває і за третє місце у турнірній таблиці.
Продовження (фактично завершення) змагань 2 березня о 10-00.

змагання з шахів, смт Чернівці
медалі для шахістів, Чернівецький район

День п'ятий (останній).

Другий день весни видався похмурим. Але це жодним чином не зіпсувало настрою шахістам Чернівецького району. Адже сьогодні завершилась щорічна особиста першість і визначився переможець змагання. У напруженій боротьбі звання чемпіона Чернівецького району 2014 року виборов Шаргородський Анатолій Іванович Щільне розміщення гравців у верхній частині турнірної таблиці вказує на неабияке бажання кожного якнайкраще виступити у цьому шаховому змаганні. Від керівника відділу у справах сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту Чернівецької райдержадміністрації переможець турніру і призери першості отримали медалі відповідного гатунку і грамоти. Ще раз привітаємо переможця з цим успіхом і побажаємо всім шахістам Чернівецького району подальших ігрових зустрічей та перемог.
Всім удачі.

турнірна таблиця шахових змагань, смт Чернівці шахісти Чернівецького району Шаргородський Анатолій Іванович, смт Чернівці