Шахові змагання, смт Чернівці, Чернівецький район

День перший.

2 лютого 2014 року о 10-00 в приміщенні Чернівецької районної державної адміністрації розпочалася щорічна першість з шахів серед мешканців Чернівецького району, яка приурочена до Дня захисника Вітчизни.
Як і планувалось, змагання відбуватимуться по неділях. Цього року вибороти звання переможця турніру виявили бажання небагато гравців, але це найсильніші шахісти Чернівецького району. Дехто з них, з поважних причин, планує розпочати боротьбу з наступного ігрового дня.
Взагалі, турнірна кількість гравців, як для нашого району, недостатня, і щороку зменшується. Донгаш Ю.В. і Волошин І.Г. залишили нас назавжди, Окунь І.І. - не має змоги грати за станом здоров'я, Басенко М.В. виїхав на постійне місце проживання за межі району. Абсолютно відсутні (а можливо ще не виявлені) молоді шахісти. Адже всім, хто заявився на поточний турнір, вже за 50 і за 60. Чомусь деякі шахісти Чернівецького району відмовляються змагатися, підсвідомо боячись програти. Це особисте...
Досить лірики, до головного.
Оскільки кількість гравців невелика, вирішили проводити змагання за круговою системою, в два кола. В результаті жеребкування отримали послідовність шахістів в таблиці, де визначається хто з ким і яким кольором фігур буде грати (темні клітинки - чорний колір, турнірна таблиця представлена нижче).
Оскільки представників духовенства не було і освячення ніхто не проводив, побажавши один одному успіхів, шахісти розпочали боротьбу.
Всі партії гралися з шаховим годинником, по 30 хвилин кожному учаснику. Максимальна тривалість одного туру - година.

актова зала Чернівецької райдержадміністрації, Чернівецький район шаховий турнір, смт Чернівці шахові змагання у Чернівецькому районі
першість з шахів Чернівецького району

За підсумками першого ігрового дня можна відмітити потужний старт Шаргородського А.І. - неодноразового переможця подібних змагань. Минулого сезону він дещо невдало зіграв і втратив звання чемпіона Чернівецького району. Тому цього разу він налаштований дуже рішуче.
Зігравши три тури - вирішили, що на сьогодні досить. На когось вдома чекає дружина, хтось дуже захотів обідати, у когось раптом (зазвичай після поразки) заболіла голова, тощо... "На коня" (не шахового) не було.
Розійшлися.
Продовження змагань 9 лютого о 10-00.