Світлій пам’яті Сергія Дмитровича Лук'яненка присвячується
Сокільська школа у Чернівецькому районі

Педагогічний стаж Сергія Дмитровича Лук'яненка - 34 роки. За час своєї роботи він створив зразкову матеріальну базу з трудового навчання.

Навчальні майстерні, в яких працювали його учні, мали гарний естетичний вигляд, наповнений глибоким змістом з основ технології та техніки.

 

Механічне обладнання майстерень завжди знаходилось в робочому стані, для роботи учнів була достатня кількість ручного інструменту, більшість з якого виготовлена руками самих учнів та вчителя.

На базі шкільних майстерень неодноразово проводилися районні та обласні семінари різних рівнів, відкриті уроки, районні олімпіади з трудового навчання.

Сергій Дмитрович створював на уроках атмосферу творчості, що сприяло розвитку у школярів розрахунково-конструкторських здібностей, уміння бачити і розуміти наукові принципи дії машин і механізмів.

 

Чільне місце на уроках трудового навчання у С.Д.Лук'яненка займало виховання громадянина, який знає, береже і примножує національні здобутки. Вчитель практикував з учнями впровадження елементів народних промислів, розвивав у дітей первинні навички з технік і технологій, наполягав на засвоюванні роботи з певними інструментами та матеріалами. Учні навчалися виготовляти вироби, самостійно розробляти їх форму і конструкцію.

Підлаковий розпис, карбування, художнє токарство, писанкарство, витинанки, робота з глиною, різні види різьблення, художня обробка металу, - це неповний перелік того, чим володіли учні Сергія Дмитровича Лук'яненка.

майстерня Сергія Дмитровича Лук'яненка, с.Сокіл трудове навчання С.Д.Лук'яненко, Сокільська школа, Чернівецький район уроки трудового навчання у С.Д.Лук'яненко, с.Сокіл Сокільська школа Чернівецького району