відкриття музею творчості імені С.Д.Лук'яненка, с.Сокіл, Чернівецький район Сергій Дмитрович Лук'яненко, с.Сокіл, Чернівецький район
Музей творчості імені Сергія Дмитровича Лук'яненка, с.Сокіл
музей творчості, Сокільська школа, Чернівецький район

Метою створення цього музею став приклад життя видатної людини : Учителя, Майстра, директора школи, який самовідданою працею досяг відповідних висот. Його ім'я відоме далеко за межами Вінниччини, гідні учні свого наставника продовжують його справу по всій Україні, тим самим віддаючи йому свою шану й повагу.

Ще в далекому 2000 році, створюючі свої перші вироби, Сергій Дмитрович не ставив за мету та й не міг думати про те, що постане потреба у створенні музею. Але його творчі фантазії народжували все нові й нові композиції, і його "рукотворним дітям", як ніжно називав їх Сергій Дмитрович, стало тісно в майстерні. Виникла потреба окремої кімнати, де було організовано виставку творчих робіт та експонатів. Це не просто вироби, це частинка таланту Творця, мудрості Вчителя, тепла Наставника, творчості Зодчого, вміння Майстра, це вогник життя і пам'ять про Людину, яка вічно житиме в наших серцях.

Історія експонатів музею творчості розпочинається з 2001 року, коли учні Сокільської СЗШ I-III ст. вперше вибороли почесні місця на Всеукраїнській олімпіаді з трудового навчання.

Створюючи той чи інший експонат, виконавці старались передати історичну достовірність, епоху, інтер'єр, національний колорит, пропорції тварин та людей. Таким чином, робота над виробами - це сплав декоративно-ужиткової діяльності з технічним конструюванням, історії та літератури, образотворчого мистецтва з технологіями обробки матеріалів, машинознавством. Результат такої діяльності - це цілий ряд творчих робіт.

Події періоду Запорізької Січі викликали неабиякий інтерес в учнів : устрій, спосіб життя козаків, види зброї, самобутній колоритний одяг, специфіка ведення боїв, віросповідання.

До 190-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка учні виготовили роботи, які ілюструють його творчість.

При виборі тематики виробу учні часто звертались до літературної класики.

Неабияке захоплення викликає цілий ряд веселих композицій.

На превеликий жаль, експонати, присвячені 200-річчю з дня народження Т.Г.Шевченка, стали останніми, які встиг створити Сергій Дмитрович. Надзвичайно плідними були останні тижні життя Майстра, вироби з'являлись один за одним. І Учитель прагнув створити ще і ще, все нові задуми оживали, ставали в ряд і напрочуд гармонійно вливались у створені раніше композиції...

 

Запрошуємо всіх відвідати музей творчості імені Сергія Дмитровича Лук'яненка.

 

Чернівецький район, с.Сокіл, школа.

музей творчості імені Сергія Дмитровича Лук’яненко, с.Сокіл експонати музею творчості, с.Сокіл, Чернівецький район експонати музею творчості С.Д.Лук’яненка в сокільській школі музей творчості, Сокільська СЗШ I-III ст., Чернівецький район виставкові експонати музею творчості в с.Сокіл Чернівецького району різьблені шахи в музеї творчості імені Сергія Дмитровича Лук’яненка в с.Сокіл, Чернівецький район художні вироби з дерева, музей творчості, Сокільська школа, район Чернівецький вироби з дерева, музей творчості С.Д.Лук’яненка, село Сокіл музейні експонати, музей творчості імені Сергія Дмитровича Лук’яненко, с.Сокіл, Чернівецький район