паломники Томашпіль - Летичів прибули до Чернівецького району
Паломництво Томашпіль - Летичів, смт Чернівці
костел святого Миколая, смт Чернівці

Паломництво – це акт віри, покути та школа християнської любові. Піше паломництво з Томашполя до Летичева відбувається щороку на початку липня. Паломники йдуть п'ять днів поспіль долаючи щодня від 28 до 42 кілометрів. Вони щоденно беруть участь у Божественій Літургії, моляться, співають релігійні пісні, слухають духовні науки, йдуть без нарікання, знаючи про недопустимість незадовільної поведінки чи проявів вульгарності. Повна заборона на вживання алкоголю і тютюну! Вирушати у паломництво потрібно здоровим, адже щоденно потрібно проходити значну відстань, незважаючи на погоду. Встають паломники дуже рано, харчуються скромно. Під час паломництва зберігається дух радості, але також покути і поваги.

1 липня надвечір паломники прибули до смт Чернівці. Їх радісно зустрічали місцеві парафіяни, гостинно запрошуючи на відпочинок до своїх осель.

Поновилась паломницька хода наступного ранку у напрямку с.Березівка.

паломники Томашпіль - Летичів прийшли в смт Чернівці діти йдуть святою ходою до Летичева паломники у Чернівецькому районі паломницька хода Томашпіль - Летичів прибула до смт Чернівці свята хода біля костелу святого Миколая, смт Чернівці